Wykonanie

Kapuśniak na szybko. Okazało się, że nawet kapuśniak można ugotować błyskawicznie jak tylko sie
zrobi odpowiedni przegląd lodówki.Kompletnie nie miałam dziś pomysłu na obiad.Otwarłam lodówkę i znalazłam tam dwa litrowe słoiki
wywaru mięsnego, pół słoja
kapusty kiszonej, kawałek
kiełbasy,
boczku i trochę warzyw. I
powiem szczerze wyszła znakomita zupka, syta i pożywna. Obiad jednodaniowy.Składniki-
wywar mięsny 2 litry-
kapusta kiszona 30 dkg.-
kiełbasa cienka-
boczek wędzony 15 dkg.-
marchewka,
pietruszka, kawałek
selera,-
majeranek,
kminek mielony-
listek laurowy,
ziele angielskieWykonanie
Wywar zagotowałam, dodałam do niego warzywa,
kiełbasę i
boczek. Kiedy warzywa zmiękły,dodałam drobno pokrojoną
kapustę kiszoną i wszystkie
przyprawy. Po ok. 30 minutach zupka była gotowa.Podałam z
ziemniakami i pokrojoną
kiełbasą z
boczkiem.Smacznego :)