ßßß
Cookit - przepis na PRZEPIS - Babciny kapuśniak
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PRZEPIS - Babciny kapuśniak
Składniki
Kapusta kiszona
Liść laurowy
Ziele angielskie
Pieprz
Wywar
Majeranek
Kminek
Marchew
Pietruszka
Boczek wędzony
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Wykonanie
Pamiętam jak tę zupę przygotowywała moja babcia, mama a teraz dla swojej rodziny od czasu do czasu ja ją gotuję.
SKŁADNIKI:0,5 kg
kapusty kiszonej
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz
ziarnisty
wywar
lub kostki warzywne1/2 łyżeczki
majeranku
1/2 łyżeczki
kminku
5 średnich
marchwi
3 średnie
pietruszki
250 dkg
boczku wędzonego
2
cebule
koncentrat pomidorowy
Do około 3 litrów
wywaru
dodać
liść laurowy
,
ziele angielskie
,
pieprz
ziarnisty,
majeranek
i
kminek
. Gotować na małym ogniu. W
między
czasie
marchew
i
pietruszkę
zetrzeć na tarce a
kapustę
pokroić. Dodać do
wywaru
.
Boczek
i
cebulę
pokroić w kostkę, podsmażyć do zarumienienia i dodać do zupy. Dodać 2 - 3 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
do smaku i gotować zupę na małym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie i smaki się połączą. Zupa bardzo rozgrzewająca i zachwycająca swoim smakiem dzięki babcinej recepturze.
Źródło:
http://anitainspiruje.blogspot.com/2015/01/przepis-babciny-kapusniak.html
Przepisy powiązane
Bigos
Bigos
Bigos
Bigos
Bigos
Składniki powiązane (0)