ßßß
 
            
         Potrzebujemy:pierś z kurczaka (1/2 średniego fileta) - tak jak wspomniałam u mnie pieczona w folii w 180 stopniach przez 25 minut, ale można użyć surowej1/2 małej cukinii1/2 dużej cebuli3 listki świeżej bazylii1 łyżka posiekanego koperku1 ząbek czosnkusól morska, świeżo zmielony pieprz1 łyżka oliwy z oliwekCukinię kroimy w cienkie plastry. Na patelni na rozgrzanej oliwie z oliwek przysmażamy pokrojony w plasterki czosnek, następnie układamy plastry cukinii i doprawiamy je solą, pieprzem, posiekaną bazylią i koperkiem. Smażymy z dwóch stron, podlewamy szklanką wody. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i połowę pokrojonej drobno cebulki. Całość smażymy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy wyparuje prawie cała woda - dodajemy drugą połowę cebuli, chwilkę smażymy i zdejmujemy z ognia. Smacznego!
Potrzebujemy:pierś z kurczaka (1/2 średniego fileta) - tak jak wspomniałam u mnie pieczona w folii w 180 stopniach przez 25 minut, ale można użyć surowej1/2 małej cukinii1/2 dużej cebuli3 listki świeżej bazylii1 łyżka posiekanego koperku1 ząbek czosnkusól morska, świeżo zmielony pieprz1 łyżka oliwy z oliwekCukinię kroimy w cienkie plastry. Na patelni na rozgrzanej oliwie z oliwek przysmażamy pokrojony w plasterki czosnek, następnie układamy plastry cukinii i doprawiamy je solą, pieprzem, posiekaną bazylią i koperkiem. Smażymy z dwóch stron, podlewamy szklanką wody. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i połowę pokrojonej drobno cebulki. Całość smażymy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy wyparuje prawie cała woda - dodajemy drugą połowę cebuli, chwilkę smażymy i zdejmujemy z ognia. Smacznego!