ßßß
Potrzebujemy (dla 2-3 osób)2 piersi z kurczaka2 łyżki miodu1 łyżkę soku z cytrynykilka listków świeżej miętysól, pieprzprzyprawy - ostra papryka, chilliu mnie do smażenia - olej ryżowy (plus 2 łyżki do marynaty)Piersi z kurczaka myjemy, odkrawamy tłuste części. W misce przygotowujemy marynatę: miód, sok z cytryny, olej, posiekane listki mięty, sól, pieprz, chilli i papryka ostra. Marynujemy minimum 1 godzinę.Po tym czasie piersi z kurczaka podsmażamy z każdej strony aż ładnie się zarumienią. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy resztę marynaty. Pieczemy w 190 stopniach w zamkniętym naczyniu żaroodpornym przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy, przekładamy na talerz i zakrywamy aluminiową folią na 10 minut. Po tym czasie możemy kroić i podawać:) Smacznego!