ßßß
Składniki:12 rurek Canelloni300g mrożonego szpinakuser camembertcebula4 łyżki śmietany (najlepiej Rama Cremefine)starty żółty seroliwa z oliwekSos:2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowegoszklanka bulionu1/2 szklanki wody2-3 łyżki mąki pszennejprzyprawy takie jakie lubimySposób przyrządzenia:Cannelloni wrzuć na niecałe 3 minuty do wrzącej osolonej wody.SosDo gotującego się bulionu dodaj koncentrat pomidorowy. W 1/2 szklance wody rozmieszaj mąkę, dodaj do bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Cały czas mieszaj. Pod koniec doprawić ulubionymi przyprawami.Gotowy sos odkładamy.Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj rozmrożony szpinak i smaż przez 5 minut, cały czas mieszając.Do szpinaku dodaj pokrojony w kostkę camembert. Gdy ser delikatnie się roztopi dodaj śmietanę i dopraw solą i pieprzem.Przestudzoną masę nadziej makaron (najlepiej użyć do tego małej łyżeczki) i układaj w naczyniu żaroodpornym. Gotowe cannelloni zalej Fixem lub sosem i posyp startym serem.
Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)