Jako ludzie pracujący nie mamy za dużo czasu na gotowanie. Mimo to warto starać się jeść całkiem zdrowo i pożywnie. Warto też zastosować metodę przygotowania częściowo obiadu dzień wcześniej. I tak właśnie powstała dzisiejsza zupa ze świeżej, młodejbotwinki .Składniki:porcja mięsa (ugotowanego dzień wcześniej)3ziemniakimarchewkaselerpietruszkabotwinkaziele angielskiekostka rosołowałyżeczka cukrukilka kropli soku z cytrynyśmietanaRamasól, pieprzSposób przyrządzania:Ziemniaki i włoszczyznę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z litrem wody. Dodajemy przygotowane wcześniej mięso.Trochę solimy, dodajemy ziele angielskie i gotujemy około 30minut.Botwinkę należy dobrze opłukać, buraczki i ładniejsze liście pokroić. Buraczki wrzucamy do garnka z warzywami i gotujemy 10minut.Po tym czasie dodajemy kostkę rosołową i liście botwinki. Gotujemy do czasu aż wszystko będzie miękkie. Doprawić do smaku.Do szklanki wlewamy 1/4 przegotowanej letniej wody. Dodajemy łyżeczkę cukru, soku z cytryny i śmietanę. Dobrze mieszamy.Gdy zupa będzie gotowa, wyłączamy ją i wlewamy zrobioną śmietanę. Mieszamy.Smacznego:)