Dobre zamiast kanapek na drugie śniadanie czy z kubkiem domowego barszczu czerwonego na podwieczorek. Są mięciutkie, pachnące i delikatne. Polecam :-)Składniki:* na ciasto:500 g mąki pszennej100 g roztopionego masłasaszetka (7 g) suszonych drożdży250 ml ciepłego mlekapół łyżeczki soliszczypta cukru*na farsz:400 g odsączonej i posiekanej kapusty kiszonej2 marchewki starte na tarce o dużych oczkach300 g pieczarek, pokrojonych w kostkęjedna duża cebula pokrojona w kostkęolej rzepakowy do smażeniasólpieprzczosnek granulowany*dodatkowo:białko do posmarowania bułekPrzygotowanie:Kapustę i marchewkę ugotowałam do miękkości i odcedziłam.Pieczarki i cebulkę podsmażyłam na rozgrzanej patelni, doprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem.Do kapusty dodałam pieczarki z cebulką i dokładnie wymieszałam.Drożdże i cukier wymieszałam z ciepłym mlekiem i odstawiłam na chwilę. Mąkę przesiałam, wymieszałam z solą, dodałam mleko z drożdżami i roztopione masło. Całość dokładnie wyrobiłam i odstawiłam pod przykryciem do wyrośnięcia.Gdy ciasto wyrosło, rozwałkowałam je i pocięłam na dosyć długie prostokąty. Na środek każdego z nich nakładałam sporo farszu, a brzegi dokładnie zlepiałam.Gotowe bułeczki układałam na natłuszczonej blasze (zlepieniem do dołu), smarowałam białkiem i posypywałam odrobiną soli i pieprzu.Piekłam pół godziny w 180 stopniach.