Wykonanie
Szparagi osiągają ostatnio tak niskie ceny, że aż grzech nie kupować ich na okrągło. Dziś przepis na najprostszy na świecie krem z białych
szparagów, bardzo delikatny, sycący i uniwersalny w smaku. Żeby krem nabrał aksamitnej konsystencji warto dorzucić do niego
ziemniaki lub
ryż. Jako wykończenie kropla dobrej
oliwy i delikatne, podsmażane kwiaty
szparagów.***Velvety white asparagus creamAsparagus have been so cheap lately that it would be a sin not to buy them on a daily basis.
Today,I've got for you the recipe for the world's simplest cream of white asparagus,
very delicate and versatile in flavor. To
make your cream incredibly velvety you should add potatoes or rice . Then just touch of good
olive oil and delicate fried asparagus flowers.

czas przygotowania: 30 minutCzego potrzebujesz na 3 porcje?pęczek białych
szparagów, odkrojone twarde końce łodyg1 duży
ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę750 ml
bulionu (ja używam tych kostek)
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowaoliwa z oliwekCo teraz?1. Odkrój kwiaty
szparagów, a resztę łodyg pokrój w małe kawałki.2. Zalej
bulionem ziemniaki i łodygi
szparagów. Gotuj pod przykryciem 20 minut.3. Kwiaty
szparagów podsmaż na
oliwie.4. Zmiksuj ugotowaną zupę, dopraw
solą,
pieprzem i
gałką muszkatołową. Podawaj z kwiatami.***Velvety white asparagus creampreparation
time: 30 minutesWhat do you need for 3 servings ?bunch of white asparagus, cut off hard ends of stalks1 large potato, peeled and diced750 ml of broth(I use these cubes)salt, pepper, nutmeg
olive oilWhat now?1 . Cut off asparagus flowers, cut the rest of the stems into small pieces.2 .
Pour broth ober potatoes and asparagus stalks . Cook covered for 20 minutes .3 . S auté asparagus flowers in
olive oil .4 Mix the cooked soup until smooth, season with salt, pepper and nutmeg.
Serve with asparagus flowers