Wykonanie
Proponujemy dziś bardzo zielony, zdrowy i smaczny krem ze
szparagów i
szpinaku. Prosty w przygotowaniu i niezwykle aromatyczny. Musicie spróbować!**********Asparagus - spinach creamWe offer
today very green,healthy and delicious cream of asparagus and spinach. Easy to prepare and
very aromatic. You have to try it!
czas przygotowania: 35 minutCzego potrzebujesz na 2 porcje?6 grubych
szparagów2 garście
świeżego szpinaku1
cebula, pokrojona w kostkę2 ząbki
czosnku zmiażdżone750 ml
bulionu warzywnegooliwa z oliwek do smażenia
sól,
pieprzCo teraz?1. Odkrój główki
szparagów i podsmaż je na
oliwie, aż będą lekko złote. Odłóż na bok.2. Odkrój końcówki łodyg
szparagów.3. Rozgrzej
oliwię, dodaj
cebulę i pokrojone w małe kawałki łodygi
szparagów. Smaż ok. 5 minut mieszając od czasu do czasu. Następnie dodaj
czosnek i smaż jeszcze 1 minutę.4. Dodaj
szpinak, wlej
bulion i gotuj na średnim ogniu ok. 25 minut.5. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Dopraw do smaku.6. Podawaj ze smażonymi główkami
szparagów i dobrym
pieczywem.Asparagus - spinach creampreparation
time: 35 minutesWhat do you need for 2 servings ?6 thick asparagus2 handfuls of fresh spinach1 onion, diced2 cloves garlic,crushed750 ml vegetable stock
olive oil for fryingsalt and pepperWhat now?1 Cut off asparagus heads and sauté them in
olive oil until they are lightly golden . Set aside .2 Cut off ends of asparagus stalks .cut into small pieces . Fry about 5 minutes stirring from
time to
time. Then add the garlic and cook 1
more minute .4 Add spinach,
pour broth and cook over medium heat for about 25 minutes .5 Mix everything until smooth . Season to taste.6
Serve with fried asparagus heads and a good bread.przepis stąd / recipe from here