Wykonanie

Były już nachosy (o tu), teraz
pora na domową salsę. T. przygotował ją dzisiaj wg. swojej receptury i wiecie co? Jest świetna. Głęboki, słodki smak
pomidorów, smażona
cebulka, aromat
czosnku, kuminu i
ostrej papryczki! Salsa idealna. Zachęcamy was do wypróbowania, tymczasem my....zaraz siadamy i zajadamy :)*******************************************************************************English: Homemade tomato salsa !We already prepared whole bowl of nachos(right here), and now it's
time for
home-made salsa. T. prepared it
today and you know what ? It's so delicious! . The deep,sweet flavor of tomatoes, fried onions, the aroma of garlic,cumin and hot pepper ! The perfect salsa! We encourage you to try it out :)

czas przygotowania: 40 min2
puszki pomidorów w kawałkach2 duże
cebule, pokrojone w małą kostkękostka
warzywnego bulionu1 łyżeczka kuminu2 pepperoncini2 duże ząbki
czosnku, zmiażdżone
oliwasólCo teraz?1. Na łyżeczce
oliwy podsmażyć
cebulkę. Kiedy jest złota dodajemy
czosnek, kumin i pepperoncini i wszystko razem zasmażamy chwilę.2. Dodajemy
pomidory, kostkę
bulionową i gotujemy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i zmniejszy swoją objętość - ok. 30-40 min. Od czasu do czasu mieszamy.3. Na końcu dosalamy do smaku i odstawiamy do ostygnięcia.English:Homemade tomato salsa !preparation
time: 40 min2 cans of tomatoes in pieces2 large onions,cut into small cubes1 intstant veg broth cube1 teaspoon of cumin2 pepperoncini2 large cloves of garlic, crushed
olive oilsaltNow what?1.Using a teaspoon of
olive oil fry the onion. When it is golden add the garlic, cumin and pepperoncini and fry everything together for a while.2. Add the tomatoes,broth cubes and cook over low heat until the sauce thickens and reduces in volume - about 30-40 minutes. From
time to
time stir.3. Add salt at the end and set aside to cool.