ßßß Cookit - przepis na Domowa salsa pomidorowa!

Domowa salsa pomidorowa!

nazwa

Wykonanie

Były już nachosy (o tu), teraz pora na domową salsę. T. przygotował ją dzisiaj wg. swojej receptury i wiecie co? Jest świetna. Głęboki, słodki smak pomidorów, smażona cebulka, aromat czosnku, kuminu i ostrej papryczki! Salsa idealna. Zachęcamy was do wypróbowania, tymczasem my....zaraz siadamy i zajadamy :)
*******************************************************************************
English: Homemade tomato salsa !
We already prepared whole bowl of nachos(right here), and now it's time for home-made salsa. T. prepared it today and you know what ? It's so delicious! . The deep,sweet flavor of tomatoes, fried onions, the aroma of garlic,cumin and hot pepper ! The perfect salsa! We encourage you to try it out :)
czas przygotowania: 40 min
2 puszki pomidorów w kawałkach
2 duże cebule, pokrojone w małą kostkę
kostka warzywnego bulionu
1 łyżeczka kuminu
2 pepperoncini
2 duże ząbki czosnku, zmiażdżone
oliwa
sól
Co teraz?
1. Na łyżeczce oliwy podsmażyć cebulkę. Kiedy jest złota dodajemy czosnek, kumin i pepperoncini i wszystko razem zasmażamy chwilę.
2. Dodajemy pomidory, kostkę bulionową i gotujemy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i zmniejszy swoją objętość - ok. 30-40 min. Od czasu do czasu mieszamy.
3. Na końcu dosalamy do smaku i odstawiamy do ostygnięcia.
English:
Homemade tomato salsa !
preparation time: 40 min
2 cans of tomatoes in pieces
2 large onions,cut into small cubes
1 intstant veg broth cube
1 teaspoon of cumin
2 pepperoncini
2 large cloves of garlic, crushed
olive oil
salt
Now what?
1.Using a teaspoon of olive oil fry the onion. When it is golden add the garlic, cumin and pepperoncini and fry everything together for a while.
2. Add the tomatoes,broth cubes and cook over low heat until the sauce thickens and reduces in volume - about 30-40 minutes. From time to time stir.
3. Add salt at the end and set aside to cool.
Źródło:http://alkitchen.blogspot.com/2013/01/domowa-salsa-pomidorowa-palce-lizac.html