Wykonanie
Musli z
mlekiem czy
jogurtem - klasyk, który zawsze pozostanie wyjątkowy. Jednak
musli można wykorzystać też na wiele innych sposobów. Dziś postanowiłam swoją mieszankę MIXIT usmażyć, jako zdrowy, wegański placek
śniadaniowy . Moje
musli:
owocowo-
orzechowe lato wymieszałam wraz z
mąką gryczaną oraz owsianą, dodałam
banana, trochę
mleka z
orzechów laskowych i na patelnię! Tak powstał mój placek. Podałam go z słodką, dojrzałą
brzoskwinią, a całość obficie polałam tahini . Był chrupiący! :)Wbrew pozorom - placek ani trochę nie był spalony. Przypieczony, co wcale nie zaszkodziło w smaku ;) Dlaczego piszę? Na zdjęciach wyszedł jeszcze ciemniejszy niż był w rzeczywistości, no cóż - trochę źle mi się dziś współpracowało z aparatem...
wegański
bananowy placek z
musli Mixit '
owocowo-
orzechowe lato ' podany z
brzoskwinią, listkami
mięty oraz tahinivegan
banana pancake with 'f ruity- nutty summer ' Mixit
musli served with peach, mint and tahini
Składniki:- 3 spore łyżki
musli Mixit (własna mieszanka,
owocowo-
orzechowe lato)- łyżka
mąki gryczanej- ok. 2 łyżek
mąki owsianej- dojrzały
banan-
mleko z
orzechów laskowych- szczypta
sody oczyszczonej i
proszku do pieczenia-
olej kokosowy do smażeniaWymieszać ze
sobą suche składniki. Następnie połączyć z rozgniecionym
bananem i dolać
mleka do uzyskania gęstej 'konsystencji śmietany'. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na
oleju kokosowym, z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wczoraj... był hummus i pieczone warzywa :)
Dziś piątek! Ten czas to ma tempo - niesamowicie szybki! Pogoda dopisuje, humor tym bardziej - dobrze jest :)Natknęłam się i w
sumie utwierdziłam w swoim przekonaniu:'...jeśli masz cel i mocno w niego wierzysz, starając się go osiągnąć (pomimo czasu jaki musi upłynąć)- będąc wytrwałym w działaniu, CEL: urzeczywistni się!' :)