Wykonanie
Sobotni poranek z... naleśnikami . Jak często powtarzam - najlepszy comfort food zaraz po uwielbianej przez mnie owsiance. Dziś smażę owsiano-gryczane z nutą
kakao . Nadziane najlepszym
twarożkiem z dodatkiem
masła z
nerkowców . Podane zaś z
kiwi i
truskawkami dla koloru, smaku, zdrowia i porannej
dawki witamin. Obsypane jeszcze wiórkami
kokosa . Może najpiękniejszymi nie są, ale z tym nadzieniem i dodatkami smakowały dla mnie idealnie.


kakaowe owsiano-gryczane naleśniki z 'nerkowcowym'
twarożkiem* podane z
kiwi,
truskawkami oraz wiórkami kokosowymicocoa oat-buckwheat crepes with cashew nut cottege cheese* served with
kiwi, strawberries and grated coconut*
twaróg zmiksowany z
jogurtem naturalnym,
syropem z agawy, a na koniec wymieszany z
masłem z
nerkowców*cottege cheese mixed with plain
joghurt, agave
syrup and cashew nut butter

Składniki:- 1/2 szklanki
mąki (1:1 gryczana i owsiana)-
jajko- szczypta
sody oczyszczonej- 1/2 szklanki
mleka- łyżeczka
kakaoWszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać/zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni, lekko wysmarowanej olejem/oliwą. Podawać z dolownymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~W czoraj ' senny dzień'. Trzy dni szkoły, a czułam się jakbym cały tydzień pracowała. Nie zorientowałam się nawet kiedy i już w łóżku spałam. Myślę, że przyjemny weekend się zapowiada. Z obowiązkami lecz i chwilą dla siebie. Na zrelaksowanie czas na pewno się znajdzie.Miłej soboty!