Wykonanie
Szarlotki kiedyś przeze mnie nie lubiane, a dziś bardzo chętnie zjadane. Zrobiłam
śniadaniową wersję, by móc rozkoszować się jej smakiem także rano i to w zdrowym wydaniu - z
płatków owsianych i
mąki owsianej . Dodałam do niej
nerkowce i oczywiście
jabłko otulone dużą ilością
cynamonu . Przyjemny poranek - szarlotka na ciepło, kubek
kawy i... tylko jeszcze
lodów waniliowych mi zabrakło.
owsiana szarlotka z
nerkowcamioat apple pie with cashew nuts
Składniki:- 4 łyżki
płatków owsianych- 2 łyżki
mąki owsianej-
białko- ok.1/4 szklanki
mleka- łyżeczka
syropu klonowego/
cukru /
miodu itp.-
nerkowce (mogą być inne
orzechy)- szczypta
cynamonuDokładnie wymieszać ze sobą składniki. Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć na dno połowę masy. Na to wyłożyć
jabłka*. Następnie resztę owsianej masy. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 30-35min. Smacznego!*warstwa
jabłkowa:- duże
jabłko- łyżeczka
syropu klonowego/ cukru/
miodu itp.- łyżeczka lub pół
cynamonuJabłko pokroić w drobną kosteczkę. Dusić z
cynamonem i
syropem, dodać odrobinę
wody, aż do miękkości. Odstawić i ostudzić.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dziś szkoła. Po długim wypoczynku jest i dużo energii. Nie ma co narzekać, a po prostu robić swoje. Miłego czwartku ;)Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.Jan Paweł II