Wykonanie
Dziś śniadania nie jem sama, jem je razem z Idą . Za co jej bardzo dziękuję♥Ida zaproponowała cobbler, szczerze? nawet nie wiedziałam co to jest ale od razu się zgodziłam no bo fajnie tak poznawać nowe smaki, co nie?:)Jako
owoc wybrałyśmy
jabłko, a ja trochę pokombinowałam i do ciasta dodałam
orzechy co okazało się strzałem w dziesiątkę!muszę powiedzieć, że bardzo zasmakował mi ten cobbler, chociaż wyglądem może nie przypomina, bo nie wyrósł jak miał ale tak to jest jak się zapomina dodać
proszku do pieczenia -,-a no i baterie w aparacie mi się akurat wyładowały... więc zdjęcia są jakie są...
PRZEPIS
jabłkołyżeczka
mioducynamon25g
masła30ml
mlekapoł łyżeczki
proszku do pieczenia60g
mąki pełnoziarnistejłyżeczka
cynamonułyżeczka
cukry trzcinowego
orzechyJabłko pokroić w kostkę wymieszać z
cynamonem i
miodu, przełożyć do naczynka. W misce umieścić
mąkę, proszek,
cynamon i
cukier, dodać
masło, zagnieść ciasto, dodać
mleko i posiekane
orzechy. Wszystko razem wymieszać i przykryć
ciastem jabłka. Piec w nagrzanym piekarniku 180* 25-30 minut..Śniadanie zjedzone. Teraz biologia. A po południu do babci w odwiedziny :)Miłej niedzieli życzę :*