Wykonanie

Składniki:- 400g
schabu,- 200g
śmietany 18%,- ½
czerwonej cebuli,- ½
marchewki,- 4 ząbki
czosnku,-
przyprawy: sol,
pieprz,
oregano,
bazylia, tarty
majeranek,
czerwona papryka,- 2 łyżki
słonecznika,-
oliwa,- odrobina
masła w kostce,- opcjonalnie
pomidorki cherry.Krok 1: Dzień wcześniej marynujemy
mięso w przyprawach, posiekanym
czosnku i
oliwie.Krok 2: Na wysmarowanej
masłem formie układamy pokrojona w plastry
cebule, na którą nakładamy posoloną
śmietanę. Na
śmietanę wykładamy
mięso, posypujemy startą
marchewką i
słonecznikiem.

Krok 3: Na
śmietanę wykładamy
mięso, posypujemy startą
marchewką i
słonecznikiem.

Krok 4: Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 190 stopni.

Klik: FANPAGE