Wykonanie
Dziś nie
będę się rozpisywać, gdyż nie mam czasu. Podam tylko przepis na fantastyczną, moim zdaniem, bajaderkę

Składniki:1 kostka
masła2 szklanki
cukru2 łyżki
kakao1/4 szklanki
mleka5 łyżek
dżemu (jaki kto lubi)1 szklanka
bakaliikieliszek
rumu ( ja dodałam
aromat rumowy)Kruche ciasto:1 kostka
masła1 szklanka
cukru3 szklanki
mąki1
jajko1 łyżeczka
proszku do pieczenia1-2 łyżki
śmietanyWykonanie:
Masło,
cukier,
mleko i
kakao zagotować , odlać szklankę
czekolady i wystudzićSkładniki na ciasto posiekać, zagnieść szybko, podzielić na dwie części i upiec dwa placki. Jeden placek odłożyć,posmarować
dżemem, drugi pokruszyć i dodać do masy czekoladowej. Wymieszać, dodać
bakalie i
rum, i wyłożyć na pozostawione ciasto. Całość schłodzić. Gotowe polać pozostawianą w szklance
czekoladą i ponownie schłodzić.