Składniki- pojedynczy filet z kurczaka- 4 marchewki- 2 cebule- 2 topione serkiśmietankowe- 10 dag startego żółtego sera- 100 ml kremówki- zioła prowansalskie- pieprzziołowy- ząbek czosnku- olej- 1,5 L bulionu drobiowego- pęczek liści seleraDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieCebulę pokroić i zeszklić na oleju. Zalać bulionem, dodać posiekane liście selera i zagotować. Marchewki obrać i pokroić z talarki. Dodać do wywaru, gotować do miękkości. File umyć, pokroić z małą kostkę. Dodać do wywaru. Sery wymieszać z 1 szklanką wywaru. Dodać do zupy wraz ze zmiażdżonym i posiekanym czosnkiem i ziołami. Gotować ok. 5 minut. Wlać kremówkę i doprawić pieprzemziołowym.Uwaga – sprawdzona rada1) Aby urozmaicić potrawę, wraz z marchewką można dodać trzy pokrojone w kostkę ziemniakiŻyczę smacznego.Komentarze oraz lajki mile widziane :)