ßßß
 
            
        
 1 pierś z kurczaka300g pieczarek1 marchewkapół selera1 cebula3 z ąbki czosnkunatka pietruszki1 jajko3 łyżki mąki ziemniaczanejsól, pieprzolej do smażeniaPierś pokroić w drobną kostkę. Pieczarki, marchewkę i selera zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Całość wymieszać i dodać natkę pietruszki, jajko i mąkę ziemniaczaną. Dosmakować solą i pieprzem. Smażyć na oleju aż do zrumienienia.
1 pierś z kurczaka300g pieczarek1 marchewkapół selera1 cebula3 z ąbki czosnkunatka pietruszki1 jajko3 łyżki mąki ziemniaczanejsól, pieprzolej do smażeniaPierś pokroić w drobną kostkę. Pieczarki, marchewkę i selera zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Całość wymieszać i dodać natkę pietruszki, jajko i mąkę ziemniaczaną. Dosmakować solą i pieprzem. Smażyć na oleju aż do zrumienienia.