Pomarańczowa rozpusta.przepis na dwie porcjeSZAFRANOWE PÓŁKULE60 ml smietany kremówki25 ml mleka1 łyżeczka żelatynysól i szczypta szafranu do smakuŚmietanę i mleko lekko podgrzać-nie doprowadzać do wrzenia ! następnie odlać troszkę i wsypać żelatynę mieszając by się rozpuściła i wlać ponownie do śmietany z mlekiem ,doprawić do smaku .Wlać do foremek i wstawić do lodówki na 2-3 godziny do stężenia.MUS DYNIOWY200 gram ugotowanej do miękkości dyni piżmowej1 łyżka śmietany kremówkisól i gałka muszkatołowa do smakuDynie blenujemy dodając do niej śmietanę i przyprawy . Dekorujemy talerz.MUS ŚLIWKOWYgarść śliwek suszonych gotować około 8 minut - blendujemy i dekorujemy talerz.KOZI SER150 gram sera koziegomąka do obtaczaniaoliwa do smażeniaSer kroimy w plastry obtaczamy w jajku i mące i smażymy na średnim ogniu z każdej strony do zrumienienia. Należy zachować delikatność przy przewracaniu . Można podawać na gorąco lub zimno.DODATKOWOzłoty burakczerwony burakmarchew ugotowanakawałek ogórka świeżegoroszpunkaboćwinamarchewka purpurowaZłoty burak obieramy i gotujemy razem z burakiem czerwonym pokrojonym na mniejsze kawałki po to by złoty burak zmienił barwę na oryginalną , studzimy i kroimy na plastry . Resztą składników dekorujemy talerz.Smacznego:)