ßßß
Eksplozja barw.przepis na trzy - cztery porcje
1 litr wywaru warzywno-drobiowego200 gram kapusty czerwonej4 małe sztuki kapusty chińskiej pak choi12 małych marchewek4 mini kolby kukurydzykilka sztuk słodkiego groszkukilka rzodkiewekkilka szalotekogórek świeżysól , pieprz biały , miód i pietruszka suszona do smaku
Kapustę czerwoną kroimy w grubą kostkę i gotujemy około 10 minut w wywarze warzywn0-drobiowym . Odcedzamy kapustę i bulion doprawiamy miodem , solą i pieprzem. Kapustę chińska razem z groszkiem i obrana szalotką gotujemy na parze jedna minutę , obrana marchewkę i kukurydzę gotujemy również na parze 3 minuty . Warzywami dekorujemy talerz i wlewamy gorący wywar warzywny posypując suszoną natką pietruszki.
Smacznego :)