ßßß Cookit - przepis na Na Gazie: zupa warzywna

Na Gazie: zupa warzywna

nazwa

Wykonanie

Eksplozja barw.
przepis na trzy - cztery porcje
1 litr wywaru warzywno-drobiowego
200 gram kapusty czerwonej
4 małe sztuki kapusty chińskiej pak choi
12 małych marchewek
4 mini kolby kukurydzy
kilka sztuk słodkiego groszku
kilka rzodkiewek
kilka szalotek
ogórek świeży
sól , pieprz biały , miód i pietruszka suszona do smaku
Kapustę czerwoną kroimy w grubą kostkę i gotujemy około 10 minut w wywarze warzywn0-drobiowym . Odcedzamy kapustę i bulion doprawiamy miodem , solą i pieprzem. Kapustę chińska razem z groszkiem i obrana szalotką gotujemy na parze jedna minutę , obrana marchewkę i kukurydzę gotujemy również na parze 3 minuty . Warzywami dekorujemy talerz i wlewamy gorący wywar warzywny posypując suszoną natką pietruszki.
Smacznego :)
Źródło:http://olesia-nagazie.blogspot.com/2015/02/zupa-warzywna.html