ßßß
Cookit - przepis na Na Gazie: zupa warzywna
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Na Gazie: zupa warzywna
Składniki
Wywar warzywny
Kapusta czerwona
Kapusty chińskiej
Pak Choi
Marchew
Kukurydza kolby
Gruszka
Rzodkiewka
Czosnek askaloński
Ogórki
Sól
Pieprz biały
Miód
Pietruszka suszona
Wykonanie
Eksplozja barw.przepis na trzy - cztery porcje
1 litr
wywaru warzywno
-drobiowego200 gram
kapusty czerwonej
4 małe sztuki
kapusty chińskiej
pak choi
12 małych
marchewek
4 mini
kolby kukurydzy
kilka sztuk słodkiego
groszku
kilka
rzodkiewek
kilka
szalotek
ogórek
świeży
sól
,
pieprz biały
,
miód
i
pietruszka suszona
do smaku
Kapustę czerwoną
kroimy w grubą kostkę i gotujemy około 10 minut w wywarze warzywn0-drobiowym . Odcedzamy
kapustę
i
bulion
doprawiamy
miodem
,
solą
i
pieprzem
.
Kapustę chińska
razem z
groszkiem
i obrana
szalotką
gotujemy na parze jedna minutę , obrana
marchewkę
i
kukurydzę
gotujemy również na parze 3 minuty . Warzywami dekorujemy talerz i wlewamy gorący
wywar warzywny
posypując suszoną
natką pietruszki
.
Smacznego :)
Źródło:
http://olesia-nagazie.blogspot.com/2015/02/zupa-warzywna.html
Przepisy powiązane
Glazurowana marchew z groszkiem konserwowym
Glazurowana marchew z groszkiem konserwowym
Glazurowana marchew z groszkiem konserwowym
Glazurowana marchew z groszkiem konserwowym
Glazurowana marchew z groszkiem konserwowym
Składniki powiązane (0)