Wykonanie
Dzisiaj jest zimny, deszczowy dzień... Najlepszym daniem na poprawę humoru są naleśniki :)
Przepis jest uniwersalny. Bez dodania
cukru możemy je podać na słono, np. ze
szpinakiem, a z
cukrem wyjdą nam smakowite naleśniki na słodko.
Twaróg,
dżem,
cukier,
czekolada... Jest szeroka gama produktów, które możemy dodać do naszych naleśników.Każdy je przygotuje. Nie potrzebne są do nich żadne dodatkowe umiejętności, a więc do dzieła!! :DS kładniki na ciasto:ok. 1,5 szklanki
mąki1,5 szklanki
mleka0,5 szklanki
wody3 średnie
jajkaszczypta
soli1 łyżka
oliwy lub
oleju1 łyżeczka
cukruSkładniki dodatkowe:
dżem lub
czekoladaowocecukier puderPrzygotowanie:Wszystkie składniki dodać do miski.Wymieszać dokładnie trzepaczką lub mikserem ciasto.Najlepiej zostawić ciasto na 10 minut.Rozgrzać patelnię i smażyć naleśniki z dwóch stron. Ciasto na patelnię najlepiej wlewać chochlą do zupy.Gotowe naleśniki kładziemy na talerzu i dodajemy dodatki według własnego uznania.
Smacznego!! :D