ßßß
źródło przepisu: mojewypieki.com(składniki na około 16 sztuk)175 g zmielonych migdałów (ew. dodatkowo do zagęszczenia masy) lub 90 g zmielonych migdałów i 90 g zmielonych orzechów laskowych70 g cukru pudrułyżka cynamonu2 białka cukierpuder do obtoczeniaolej, do posmarowania blaszkiWymieszać razem migdały, cukier i cynamon. Białka ubić na sztywno, połączyć z wymieszaną resztą. Mikstura powinna być na tyle 'sztywna', aby można było swobodnie formować kulki (dosypałam około 20 g). Formować kulki (dla ułatwienia można zwilżać dłonie wodą). Wykładać na naoliwioną blaszkę.Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ściągając z blachy, delikatnie podważać szpatułką. Ostudzić, obtoczyć w cukrze pudrze.Przechowywać w szczelnym pojemniku, można zamrażać.Smacznego!
