Wykonanie
Przepyszne, rocznicowe
marchewkowe. ;)Jedno z lepszych, jakie
jadłam, a próbowałam już wielu... Najbardziej smakowało mi, ze świeżymi
malinami na wierzchu. Gorąco polecam!

źródło przepisu: mybestfood.blogspot.com100g
masła200g
cukru200g mielonych
migdałów (użyłam
orzechów laskowych)
jajko +
żółtko100g
mąki2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia300g startej na małych oczkach
marchwiWszystkie składniki dokładnie zmiksować, dodając pojedynczo, w podanej wyżej kolejności. Dno tortownicy (o średnicy około 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i wyrównać powierzchnię.Piec około 30-40 minut w temperaturze 175 stopni. Przestudzić.
lukier z Philadelphii160g
serka Philadelphia2 łyżki
masłacukier puder (tyle by powstała gładka, nie za słodka konsystencja)Wszystkie składniki dokładnie utrzeć, dodając stopniowo
cukru pudru. Rozsmarować na cieście i chwilę schłodzić.Smacznego!

