Wykonanie

składniki na 2 porcjeszklanka rozdrobnionego
szpinaku2
jajka1/2 szklanki
mleka2 czubate łyżki
skrobi kukurydzianej2 łyżki
otrąb zmielonych na
mąkęłyżeczka
solinadzienie250 g
pieczarekcebulanatka pietruszkiłyżka
przecieru pomidorowegosól,
pieprzSzpinak podgrzać i gotować przez kilka minut, żeby odparować nadmiar
wody. Pozostałe składniki wymieszać, dodać odparowany
szpinak i zmiksować na gładką masę. Smażyć na minimalnym ogniu, na suchej patelni teflonowej.Przygotować nadzienie:
cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie przyrumienić,
pieczarki pokroić w plasterki, dodać do
cebuli, zalać odrobiną
wody. Dodać przecier, doprawić
solą i
pieprzem i dusić kilka minut. Na chwilę przed końcem, dodać drobno posiekaną
natkę, dokładnie wymieszać.Na każdego naleśnika nałożyć porcję nadzienia, złożyć na ćwiartki i od razu podawać.Smacznego!



***Naleśniki dołączam do tegorocznej edycji zabawy " Zielono mi... ".