Wykonanie
Nasz tegoroczny walentynkowy obiad - temat, jak zwykle, potraktowany z przymrużeniem oka. Ale obiad, jak najbardziej wyjątkowy, bo tak się składa, że za serduszka, które bardzo lubimy, zabieram się średnio raz do w roku. :)

źródło inspiracji: gotowanie.
onet.pl1/2 kg
serc kurzych100 g
pieczarekgarść
suszonych grzybówduża
marchew2
łodygi selera naciowegoszklanka
bulionu wołowego2 łyżki
przecieru pomidorowegocebulaząbek
czosnkułyżka suszonej
bazyliiłyżka
chili w proszku (jeśli nie lubicie bardzo ostrych potraw, ograniczyć wg uznania)
sól,
pieprznatka pietruszki do podania
Serca umyć, oczyścić z tłuszczu, przysmażyć na suchej patelni, na rumiano do momentu ,aż będą lekko miękkie. Dodać warzywa pokrojone w plasterki, posiekaną
cebulę,
czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę składników, zalać rosołem i
przecierem pomidorowym. Dusić pod przykryciem do miękkości, jeśli sos odparuję dolać odrobinę
wody. Przed podaniem posypać posiekaną
natką.Smacznego!
