Wykonanie
Sałatkę ziemniaczaną prezentowałam już w zeszłym sezonie. Tym razem skorzystałam z rad pozostawionych w komentarzach i dodałam kilka składników, a żeby nie przestraszyć dr. Dukana,
majonez zastąpiłam
jogurtem greckim. :) Polecam!

kilogram
młodych ziemniakówok. 6
ogórków małosolnych3
jajka ugotowane na twardoduża
czerwona cebulałyżka
octuliść laurowypęczek
koperku3-4 łyżki
odtłuszczonego jogurtu greckiego
sól,
pieprzZiemniaki ugotować w mundurkach, najlepiej dzień wcześniej. Zimne obrać i pokroić w grube plastry.
Cebulę zalać, na kilka minut, wrzątkiem wymieszanym z
octem i
liściem laurowym, następnie pokroić w cienkie półksiężyce.
Ogórki i
jajka grubo posiekać. Połączyć wszystkie składniki, dodać posiekany
koperek, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Dodać
jogurt, wymieszać ponownie i odstawić do lodówki na kilka godzin.Smacznego!