Wykonanie
To dość stary przepis, wygrzebałem go właśnie z czeluści mojego komputera. Nie pamiętam przy jakiej okazji
Madzia to zrobiła. Ale pamiętam moment jak się tymi racuchami zajadałem. I teraz pisząc ten wpis wspominam sobie ten dzień. Była jakaś późna wiosna, albo wczesne lato. Weekend musiał być, bo w domu w dzień siedziałem. I tak nie spiesząc się pochłaniałem jednego za drugim. dokładnie to pamiętam... Eehhh, pyszne były... No dobra, rozczuliłem się trochę,
pora na przepis :)2
jajka1 szklanka
zsiadłego mleka1 szklanka
mąki1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia2
jabłka2 łyżki
cukru pudru2 łyżki
cukru waniliowegosóltłuszcz do smażenia
czekolada (na polewę)
Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy do nich
zsiadłe mleko,
mąkę, szczyptę
soli i
proszek do pieczenia. Mieszamy. Ma być konsystencja gęstej
śmietany. Odstawiamy na pół godziny.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce z dużymi otworami. Dodajemy do ciasta i mieszamy żeby się połączyło.Wykładamy masę na gorący tłuszcz formując placki i smażymy z obu stron.Podajemy posypane
cukrem pudrem wymieszanym z
cukrem waniliowym i oblane rozpuszczoną
czekoladą.Smacznego!---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)