ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukmąka tortowa 1 szklanekcukier puder 0,75 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptajabłka 500 gramówcukier puder według uznaniacukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Obrane jabłka pokroić w ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, a potem pokroić jeszcze w ósemki. Ubić mikserem jajka z cukrem oraz szczypta soli, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki, wyrównać, a na wierzchu poukładać jabłka. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: