Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka tortowa 1 szklanek
cukier puder 0,75 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jabłka 500 gramów
cukier puder według uznania
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Obrane
jabłka pokroić w ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, a
potem pokroić jeszcze w ósemki. Ubić mikserem
jajka z
cukrem oraz szczypta
soli, dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki, wyrównać, a na wierzchu poukładać
jabłka. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Ostudzone ciasto posypać
cukrem pudrem wymieszanym z
cukrem waniliowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: