ßßß

Małgorzata, która już kilka razy usostępniala tutaj swoje przepisy wyszła wreszcie z zimowego letargu i podesłał mi kilka nowych przepisów. Systematycznie będę je publikował. A zacznijmy od dania z rękawa:Więc Małgorzata napisała tak:8 udek z kurczakakilka pieczarek1 papryka1 cukinia1 cebula1 cytryna1 marchewka1 porsól, pieprz, bazylia, kurkuma, papryka słodka i inne lubiane ingrediencjeziemniaki wedle uznaniaDo miski: Wycisnąć cytrynę, dodać oliwę z oliwek, paprykę słodką, bazylię, sól, pieprz, kurkumę. Wymieszać i dodać udka i pokrojone na duże kawałki warzywa. Wymieszać. Do rękawa do pieczenia przekładamy udka, warzywa i dodajemy ziemniaki. Na najniższej półce piekarnika nagrzanego do 200 stopni wkładamy zamknięty rękaw w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 1 h. Po tym czasie rozcinamy rękaw i wysypujemy wszystko do naczynia żaroodpornego. Pieczemy jeszcze 15-20 minut. A potem... no cóż - fantastyczne wspomnienie lata. Ja zrobiłam jeszcze sos czosnkowy. Szkoda, że obiad dopiero jutro ;DA ja od siebie dodam, że naprawdę żałuję, że nie dane mi było spróbować tego specjału :)