Wykonanie


Małgorzata, która już kilka
razy usostępniala tutaj swoje przepisy wyszła wreszcie z zimowego letargu i podesłał mi kilka nowych przepisów. Systematycznie
będę je publikował. A zacznijmy od dania z rękawa:Więc Małgorzata napisała tak:8
udek z kurczakakilka
pieczarek1
papryka1
cukinia1
cebula1
cytryna1
marchewka1
porsól,
pieprz,
bazylia,
kurkuma,
papryka słodka i inne lubiane ingrediencje
ziemniaki wedle uznaniaDo miski: Wycisnąć
cytrynę, dodać
oliwę z oliwek,
paprykę słodką,
bazylię,
sól,
pieprz,
kurkumę. Wymieszać i dodać udka i pokrojone na duże kawałki warzywa. Wymieszać. Do rękawa do pieczenia przekładamy udka, warzywa i dodajemy
ziemniaki. Na najniższej półce piekarnika nagrzanego do 200 stopni wkładamy zamknięty rękaw w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 1 h. Po tym czasie rozcinamy rękaw i wysypujemy wszystko do naczynia żaroodpornego. Pieczemy jeszcze 15-20 minut. A
potem... no cóż - fantastyczne wspomnienie lata. Ja zrobiłam jeszcze
sos czosnkowy. Szkoda, że obiad dopiero jutro ;DA ja od siebie dodam, że naprawdę żałuję, że nie dane mi było spróbować tego specjału :)