Ciasto francuskie jest bardzo uniwersalne i można wykorzystać go na wiele sposobów...nadaje się do dań na słono jak i słodkich wypieków.Dzisiejsza propozycja to pomysł na szybki, łatwy i smaczny obiad :)Składniki na porcję dla 2 osób:opakowanie gotowego ciasta francuskiego250 g pieczarekduża cebulakawałek pora50 g sera żółtego1/2 łyżeczki kurkumy1/2 łyżeczki słodkiej paprykisól i pieprz do smakuPieczarki obrać, przekroić na pół, a później w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka i udusić na łyżce oleju na patelni z pieczarkami. Dodać kurkumę i słodką paprykę, doprawić solą i pieprzem. Por pokroić w krążki i dodać do pieczarek. Krótko poddusić i odstawić do ostudzenia. W międzyczasie formę do tarty wyłożyć ciastem francuski i ponakłuwać widelcem. Ciasto upiec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C, aż będzie złote (ok.20 minut).Gdy pieczarki z cebulą są już przestygnięte dodać połowę sera żółtego i wymieszać. Tak przygotowane nadzienie wyłożyć na upieczone ciasto, posypać pozostałym serem żółtym i zapiec w piekarniku przez kolejne 10 minut, aż nadzienie się podpiecze a ser roztopi.Smacznego!