Wykonanie
            Przepraszam bardzo za tak długa przerwę ale miałam neurologię ;(Akurat musiałam być tą szczęśliwą, która trafiła na zajęcia z 
panią prof, więc moje spanie ograniczyło się do 3-4h dziennie plus ciągły stres i nauka, nawet nie miałam czasu sama sobie gotować, na szczęście kochana pani Jadzia zaopatrzyła mnie w słoiczki pełne bigosu, gołąbków z 
kapustą jak i strogonowa;)Dziś jest pierwszy dzień jaki sama coś zrobiłam;POczywiście przez weekend też nie mogłam się popisać swoimi zdolnościami kulinarnymi, bo odwiedziłam rodziców. Imieniny taty plus rocznica ślubu, wielka impreza rodzinna etc. Pani Jadzia była w swoim żywiole, a ja miałam upiec 
chleb przyjemniej, bo tego ona nie robi ale oczywiście w moim domu nie naprawili piecyka i nie kupili nowego:(Jedynie co to udało mi się ciągle coś podkradać plus zrobić 
sałatkę;)Nie zapominając, że spędziłam 3h przygotowując stół. 
Śmieją się ze mnie, że za duża ze mnie perfekcjonistka i zastanawiają się skąd ja biorę te wszystkie rzeczy, które dają nieziemski klimat ;pa ja po prostu wykorzystuje wszystko co mi wpadnie w ręce, począwszy od 
kawy w ziarnach, a skończywszy na starych szalach lub pudełkach po bombonierkach;)

Składniki:
szynka tyrolska( u mnie pakowana w mniejsze i większe porcje, ja zużywam tą dużą, bo lubię więcej ;P)5-6 
jajekkukurydza puszka
seler konserwowy słoiczek mały
ananas puszka
majonezpomidorki koktajlowe i 
por do ozdobyPrzygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Kroimy w kawałeczki.
Selera odcedzamy i kroimy w mniejsze porcje.
Ananasa kroimy w drobna kosteczkę.
Kukurydzę odcedzamy.
Szynkę kroimy drobno w paseczki lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.Do dużej miski wsypujemy najpierw 
jajka, 
szynkę, smarujemy niewielka ilością 
majonezu, następnie 
selera, 
ananasa i 
kukurydze(każdą porcję można przełożyć niewielką ilością 
majonezu ale ja uważam, że ta 
sałatka i tak już ma w sobie go za dużo i 
daje tylko 2 warstwy). Kryjemy wszystko grubo 
majonezem.Zdobimy drobno posiekanym 
porem i 
pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.Ps. Trzeba nakładać 
sałatkę tak aby wszystkie warstwy były na talerzu;PPlus moja 
sałatka została podzielona na kilka mniejszych i na zdjęciach mam jedyną z przywiezioną do Bydgoszczy więc nie jest jakaś najpiękniejsza ale za to smaczna;)

Życzę smacznego :)