ßßß
Składniki:30dkg biszkoptów (na spód)3 jogurty greckie 400ml2 szkl. cukru pudru (lub 1 szkl zwykłego cukru)3 budynie cytrynowe (na 0,5l mleka)2 cukry waniliowe10 jaj3/4 szkl. olejuPrzygotowanie:Oddzielić żółtka od białek.Ubić pianę z białek.W misce utrzeć żółtka z cukrem pudrem na gładką masę.Dodać budyń, olej i jogurty. Dokładnie wymieszać.Wlać masę do ubitej piany i delikatnie połączyć. Można dodać do masy pokrojoną w kostkę i odsączona brzoskwinię z puszki.Na spód blachy ułożyć biszkopty i zalać je masą.Piec ok 70 minut w temp ok 175st.CCiasto wyjąć z piecyka i w formie zostawić aby ostygło. Można posypać cukrem pudrem.Ciasto przechowywać w lodówce.Smacznego :)