Dziś sałatka z buraka. Może być idealna na zbliżającego się Sylwestra. Idealna do dań na zimno jak i na ciepło. Moja dzisiejsza propozycja jest z biodrówką i ziemniaczkami w "mundurkach" z masłem i czosnkiem :)Potrzebne będzie:4 szt. buraka1 biała rzodkiew1 jabłko5 jaj1 cebula1 serek wiejski2 ogórki kiszonemajonez Dekoracyjny Winiarysólpieprzmasło3 ząbki czosnku3 duże ziemniaki2 plastry biodrówkiPrzygotowanieBiodrówkę dajemy na patelnię z olejem i dodajemy przyprawy jakie tylko lubicie do mięsa. Ja dajępaprykę słodką, ostrą, czosnek wyciskam i dodaję przyprawę do mięs. Tak przyprawione mięso podduszam.Ziemniaki dokładnie myjemy i podgotowujemy około 30 minut w osolonej wodzie. Po tym czasie kroimy je na połówki i wykładamy na naczynie wyłożone olejem. Na ziemniakidajęmasło i wyciskam czosnek. Następnie wstawiam do piekarnika na 180 stopni. Kontroluję miękkość.A teraz najlepsze sałatka z burakiem.Buraki gotuję do miękkości. Ja miałam zaprawione więc miałam na gotowe :)Trę je na grubym tarle do tego białą rzodkiew i jabłko obrane także trę. Ogórki kiszone kroję w drobną kostkę. cebulę także siekam na drobno i sparzam ją wrzątkiem. Jaja gotuję na twardo i kroję w kostkę. Z serka wiejskiego odsączam śmietankę i wsypuję go do reszty składników. Dodaję 2 łyżki majonezu dekoracyjnego oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszam i gotowe :)SMACZNEGO!!!!