Wykonanie
To pierwsze leczo jakie zjadłam w życiu, a było to bardzo dawno temu. Gdy poprosiłam o przepis moją ciocię to kazała mi zapamiętać tylko składniki - a było ich
siedem. Ot cała filozofia tego przepisu.

1.
Cebula2.
Wędlina3.
Cukinia lub
kabaczek4.
Papryka5.
Ogórek kiszony6.
Pomidory7.
Jabłkasól,
pieprz,
olejKabaczka lub
cukinie obieramy ze skórki i nasion, kroimy w kostkę,
pomidory należy sparzyć przed pokrojeniem i obrać ze skórki. Pozostałe składniki również kroimy w kostkę. Najpierw na rozgrzany
olej wrzucamy
paprykę i
wędlinę, lekko smażymy na wolnym ogniu
potem dodajemy
cebulę,
potem ogórki, dalej dusimy i na końcu dodajemy pozostałe składniki. Doprawiamy i dusimy do uzyskania odpowiedniej miękkości składników. Najlepsze jest następnego dnia po przygotowaniu.