ßßß
Składniki:Ciasto:- 3 szklanki mąki krupczatki,- 0,5 szklanki cukru,- 2 łyki kakao,- kostka masła,- 4 żółtka,- szczypta soli,- łyżeczka proszku do pieczenia .Mus c zekoladowy :- szklanka słodkiej śmietany 30 %,- 2 tabliczki gorzkiej c zekolady,- 1/4 kostki miękkiego masła (tj . 50 g).Do datko wo:- słoik dżemu por zec zkowego.Wykonanie1. Mąkę, cukier, sól, kakao i proszek do pieczenia wysypuję na stolnicę. Dodaję żółtka i drobno posiekane masło . Całość szybko i dokładnie zagniatam. Z awijam w folię i wkładam do lodówki na minimum 60 minut.2 . Schłodzon ym ciastem wylepiam wysmarowaną i opró s zoną bułk ą tartą formę. P iekę 15 minut w 180 st. C.3. Na wystud zonym cieście rozsmarowuję grub ą warstwę d że mu por zec zkowe go.4. Śmietan ę wlewam do rondelka i zagotowuję. Następnie wrzucam do niej pokrus zoną czekoladę, którą do kładnie rozpuszczam. Gdy czekolada się ro z top, miksując dodaję stopniowo po łyżec zce masł a. Masę wylewam na warstwę d żemu i pozostawiam do wysty gnięcia.
https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html