ßßß Cookit - przepis na Śledzie w oleju z cebulką i żółtą papryką

Śledzie w oleju z cebulką i żółtą papryką

nazwa

Wykonanie

Kolejna odsłona moich
ulubionych rybek. Tym razem
stonowany smak, odrobina
pieprzu, biała cebula, świeża
żółta papryka i niewielka ilość
octu jabłkowego. Całość wieńczy
olej z pestek winogron, który
powoduje, że przekąska jest
delikatna, klarowna i aromatyczna.
7 matiasów moczyłam w mleku
przez godzinę. Następnie dokładnie
osuszyłam, posypałam białym,
świeżo utłuczonym pieprzem i pokroiłam w ukośne kawałki.
Dwie cebule pokroiłam w krążki a jedną dużą paprykę w cienkie paski.
W salaterce układałam kolejno paprykę, cebulę i ryby.
Każdą warstwę skrapiałam odrobiną octu jabłkowego, polewałam obficie
olejem z winogronowych pestek.
Potrawę przykryłam szczelnie folią aluminiową, włożyłam do lodówki.
Pierwsza degustacja nastąpiła po trzech dobach.
Wspaniałe, przepyszne danie o zachęcającym wyglądzie.
Bardzo smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2011/08/sledzie-w-oleju-z-cebulka-i-zota.html