Wykonanie
Kolejna potrawa z
bobem w roligłównej.
Winna, krzepiąca,aromatyczna
sałatka z nutką
mięty i egzotyki.40 dag
bobu, 2
gruszki, małapuszka
kukurydzy, biała
cebula,duży
granat, 2 białe
papryki,
sok z limonki, 10 -12 listków
mięty,
sól i
pieprz do smaku,
oliwa.
Bób ugotowałam, wystudziłam i obrałam z łupin.
Gruszki oraz
paprykę pokroiłam w kostkę,
cebulę posiekałam, z
granatu wybrałam nasiona.Wszystkie składniki połączyłam z
bobem, dodałam
kukurydzę,
sok z limonki i porwane listki
mięty. Doprawiłam
solą i
pieprzem, polałam obficie
oliwą.Wymieszałam, wstawiłam na 3-4 godziny do lodówki.Bardzo smacznie polecam :)