Wykonanie
Delikatne i orzeźwiające puree stanowi bardzo fajny dodatek do ryb i
mięs. Można również podawać do niego grzanki, komponując w ten sposób oryginalną w smaku przekąskę.
Ilość porcji – 4Czas wykonania – 25 min.Stopień trudności – bardzo łatweSkładniki:500 g
groszku (może być mrożony)10 listków świeżej
mięty1 duża
cebula1 łyżka
masła1 łyżka
oliwy z oliwekpieprzsólSposób wykonania:
groszek gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie, w tym czasie drobno pokrojoną
cebulę smażymy na
oliwie aż się zeszkli,następnie odcedzony
groszek,
cebulę i
miętę przekładamy do blendera, miksujemy na gładką masę,
4. do tak przygotowanego puree dodajemy
masło, przyprawiamy ewentualnie
solą i dokładnie mieszamy.