ßßß
Fantastyczny deser na ponure,deszczowe, jesienne popołudnie.Puchate pączki, z lekką nutąwanilii sprawią, że dzieńnabierze pogodnych barw.Najsmaczniejsze są lekko ciepłe,solidnie posypane cukrempudrem. Do deseru polecamczarną herbatę z plasterkiemcytryny lub pomarańczy.Z podanych składnikówwyszło mi 26 pączków.3 jaja, dwa serki waniliowehomogenizowane (jedno opakowanie 200 g), łyżeczka proszku do pieczenia,1,5 szklanki przesianej mąki pszennej, olej do smażenia.Jajka rozbiłam w misce. Dodałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu serki. Wszystko dokładnie wymieszałam.Ciasto odstawiłam na 20 minut, by odpoczęło.Do frytkownicy wlałam olej, rozgrzałam do 155°C.Można też wykorzystać zwykły garnek.Łyżkę maczałam w gorącej wodzie a następnie nakładałam na tłuszcz porcje ciasta.Pączki robiły się rumiane od spodu. Za pomocą widelczyka do szaszłykówodwracałam je, żeby upiekły się z dwóch stron.Gotowe wyjmowałam na papierowy ręcznik, pozwalając im w ten sposóbpozbyć się nadmiaru oleju.Ciepłe posypywałam cukrem pudrem.