Wykonanie

W garnuszku rozgrzałam
oliwę. Wrzuciłam do niejząbek
czosnku pokrojony w plasterki i kilka gałązek
natki pietruszki.Smażyłam kilka sekund uważając,żeby
czosnek nie przypalił się.W przeciwnym razie zrobiłby sięgorzki i sos nie byłby dobry.Następnie dodałam opakowanie
przecieru pomidorowego z widocznymi, niewielkimikawałkami
pomidorów.
Czarne oliwki 15-20 sztuk przekroiłam wzdłuż na cztery części każdą. Włożyłam do sosu. Dodałam też dwie łyżki
kaparów i około 50ml czerwonego,
wytrawnego wina.Doprawiłam
solą i szczyptą suszonej
papryczki pepperoni.Gotowałam pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny.Po zdjęciu z gazu wyjęłam gałązki
pietruszki.Spaghetti włożyłam do wrzącej, osolonej
wody z łyżką
oleju.Ugotowałam al dente, odcedziłam, połączyłam z sosem.Na talerzach posypałam potrawę tartym
parmezanem.
Buon Appetito :)