ßßß
Kotleciki przygotowałam z 0 , 5 kg mielonegomięsa wołowego.Dodałam dwa jajka,czerwoną i żółtąpaprykę pokrojoną w kostkę,pęczek natkipietruszki,jedną czerwoną cebulędrobno posiekaną,dwie łyżki kaparów,dwie łyżki prażonych pestek dyni,łyżkę koncentratu pomidorowego,łyżkę kolorowego pieprzu grubo utłuczonego w moździerzu,sól do smaku, łyżkę oliwy, dwie łyżki spirytusu i dwie łyżki mąki ziemniaczanej.Dokładnie wyrobiłam ciasto, wstawiłam na noc do lodówki.Kotleciki upiekłam w piekarniku.Podałam je z połówkami marynowanych patisonów.Na parze ugotowałam szeroką fasolkę szparagową,polałam ją łyżką klarowanego masła.Dodatkiem były małosolne ogórki, które zrobiłam wcześniejoraz sałatka z pomidorów i greckiego jogurtu.Kotleciki po przekrojeniu cieszyły oko specyficzną strukturą,były barwne i aromatyczne.Pestki dyni nadały chrupkości a kapary uszlachetniły smak.:)