Wykonanie
Danie, które jest chyba klasyką wśród spaghetti. Robi się je równie szybko jak wersję ze słoiczka ale smakuje o niebo lepiej. Pozdrawiam Karol.Składniki na 4 porcje:500 gram
mięsa mielonego z
szynki wieprzowejPuszka
pomidorów całych bez skóry0 , 5 litra passaty pomidorowej
CebulaPrzyprawy:
pieprz,
sól,
zioła prowansalskie,
papryka słodka,
pieprz cayenne, suszona
bazylia,
oreganoKilka listków
natki pietruszkiOpakowanie
makaronu spaghettiPrzygotowanie:
Cebulę drobno posiekać i smażyć na
oleju. Wrzucić
mięso delikatnie je posolić i popieprzyć (resztę przypraw dodamy dopiero do sosu). W przypadku pojawienia się dużej ilości
wody z
mięsa należy ją odlać (w naszym przypadku
woda się nie pojawiła). Gdy
mięso będzie zarumienione dodać odcedzone
pomidory z puszki i smażyć wszystko razem przez 2 minuty. Następnie wlać 3/4 passaty, przyprawić
ziołami,
słodką papryką oraz
pieprzem cayenne. Gdy zauważycie, że
sos jest za gęsty dodać resztę passaty. Całość podgrzać na małym ogniu około 10 minut. W tym czasie ugotować
makaron. Podawać z posiekaną
natką pietruszki. Smacznego.