Wykonanie
Share the post "Pieczona pikantna
fasolka szparagowa w
boczku"Dziś przedstawiam łatwy ale bardzo efektownie wyglądający na talerzu dodatek do dania głównego. Dobrze doprawiona
chilli fasolka szparagowa, zawinięta w
boczek i pieczona w piekarniku. Łatwe, pyszne i szybkie. Do tego sposobu przygotowania
fasolki najbardziej nadaje się
młoda, gdyż te duże strąki są już zbyt „zdrewniałe”. Polecam!Scroll down for English(4 porcje)Składniki:450 g
fasolki szparagowej, z obciętymi końcamimax. 10-12 plasterków
boczku1 łyżka
oleju1/2 łyżeczki mielonego
chili1/2 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki granulowanego
czosnku1/4 łyżeczki granulowanej
cebuliPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC.Umieść
fasolkę w dużej misce i dodaj wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem
boczku). Dokładnie wymieszaj, tak wszystkie
fasolki były pokryte
przyprawami.Wyjmij 8-10 strąków i zawiń w plaster
boczku (ja dodatkowo pospinałam wykałaczkami). Powtórz tą czynność z pozostałymi
fasolkami.Ułóż na natłuszczonej blaszce i piecz przez 20 minut, następnie obróć
fasolki i piecz kolejne 5-10 minut, aż
fasolka szparagowa będzie miękka (ale jędrna) a
boczek rumiany i chrupiący.Smacznego!

English versionBacon Wrapped Green Beans(4 servings)Ingredients:450 g green beans, trimmed10-12 pieces of bacon (approximate)1 Tbsp oil1/2 tsp
chili powder1/2 tsp salt1/4 tsp garlic powder1/4 tsp onion powderPrzeparation:Preheat oven to 180 oC.Place the green beans in a large bowl and add all of the remaining ingredients (except bacon). Toss to coat.Grab 8-10 green beans and wrap one piece of bacon around each bundle. Repeat with the remaining green beans.Bake for 20 minutes, carefully flip the bundle over, and bake for another 5-10 minutes or until the green beans are tender and the bacon is crisp.Enjoy!


Share the post "Pieczona pikantna
fasolka szparagowa w
boczku"



