ßßß
Scroll down for recipe in EnglishKlasyczna włoska bruschetta(3-4 porcje)Składniki:1 bagietka, pokrojona w ukośne kromki2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę2 łyżki posiekanych listków bazylii2 pomidory, pokrojone w drobną kostkę150 g startej na tarce mozzarelli2 łyżki startego parmezanuszczypta soli i pieprzuPrzygotowanie:W miseczce wymieszaj pomidory, czosnek, sól, pieprz, pietruszkę i bazylię.Wyłóż mieszankę na kromki bagietki, skrop oliwą, a następnie posyp mozzarellą i parmezanem.Włóż do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez 8 minut, a następnie włącz funkcję grilla i zapiekaj kolejne 4 minuty, do ładnego zarumienienia się sera. Podawaj natychmiast!Smacznego!
English versionClassic Italian bruschetta(2-4 servings)Ingredients:1 baguette, sliced2 tsp minced parsley2 cloves of garlic, minced2 tbsp basil, minced2 tomatoes, diced150 g shredded mozzarella2 tbsp grated parmesan cheesepinch of salt and pepperPreparation:Take your tomatoes, garlic, salt, pepper, parsley and basil and mix together in a bowl.Top the baguette slices with your tomato mixture, sprinkle with olive oil, then top with mozzarella and parmesan.Bake in a 180 oC preheated oven for 8 minutes, then switch the oven to broil and bake another 4 minutes, or until the cheese starts to turn a little golden brown.Enjoy!Share the post "Klasyczna włoska bruschetta / Classic Italian bruschetta"


