ßßß
Składniki:bagietka10 pomidorków koktajlowych1 szalotkagarść świeżej bazyliiparmezan do posypaniaoliwa z oliweksól, pieprzząbek czosnkuPrzygotować:Bagietkę pokroić na kromki, ułożyć na blasze do pieczenia, polać oliwą z oliwek i wstawić do piecyka rozgrzanego do 200 st C na ok 10 minut. Czas zależy od piecyka, pieczywo ma byc chrupiące ale nie spalone.Pomidorki i bazylie umyć i osuszyć. Z pomidorków usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobne kawałki. Liście bazylii pociąć.Cebulkę obrać i pokroić w drobna kostkę.W miseczce wymieszać wszystkie składniki, oblać oliwa i przyprawić.Upieczone pieczywo nasmarować ząbkiem czosnku. Na nie ułożyć sałatkę i posypać parmezanem.Smacznego ;)