Dzisiaj zapraszam na grzanki pachnące czosnkiem i oregano. Bruschetta z pomidorami i mozzarellą świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezkach. Często robię ją również na kolację.Składniki:bagietka3 pomidory2 ząbki czosnku3 łyżki oliwy z oliwekpieprz do smakusól do smakupłaska łyżeczka oreganopłaska łyżeczka bazylii suszonej6 listków świeżej bazylii1/2 opakowania mozzarelli krojonejWykonanie:Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałeczki i wkładamy do miski. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę, pieprz, sól, oregano, suszoną bazylię i porwane w rękach listki bazylii. Całość mieszamy.Bagietkę kroimy na kromeczki, na wierz wykładamy przygotowany farsz pomidorowy. Każdą kromeczkę posypujemy mozzarellą.Tak przygotowane grzanki wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 5 minut w 200 stopniach. Podajemy od razu.Smacznego :)Zachęcam do zobaczenia propozycji na inne grzanki .