ßßß Cookit - przepis na BBQ pulled pork sandwiches

BBQ pulled pork sandwiches

nazwa

Wykonanie

Share the post "Kanapki z pulled pork w sosie BBQ / BBQ pulled pork sandwiches"
Dziś przedstawiam Wam potrawę, do której mam ogromną słabość co widać już po ilości pulled mięs na moim blogu
Tym razem proponuję pieczoną w piekarniku łopatkę wieprzową, następnie podzieloną na włókna i wymieszaną z obłędnym sosem BBQ Hestona Blumenthala . Mięso podane jest w opieczonej bułce do hamburgerów wraz z szybką surówką z kapusty, nie ma nic pyszniejszego! Polecam
Scroll down for recipe in English
(5 kanapek)
Składniki:
1 łyżka mielonego kminu rzymskiego
1 łyżka mielonego chili
1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
1/2 łyżki wędzonej papryki
1 łyżka soli
2 łyżki cukru trzcinowego
700 g łopatki wieprzowej
1 szklanka sosu BBQ
5 bułek do hamburgerów, podpieczonych od wewnątrz
surówka z kapusty
Przygotowanie:
W małej miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy, natrzyj nimi dokładnie cały kawałek wieprzowiny, po czym włóż na godzinę do lodówki.
Włącz piekarnik i ustaw go na 150 oC.
Przełóż łopatkę do naczynia do zapiekania, przykryj folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 2 – 2 1/2 godziny lub do momentu aż mięso zacznie się rozpadać. Temperatura wewnętrzna mięso w najgrubszym jego punkcie powinna wynosić około 80 oC.
Wyjmij upieczone mięso z piekarnika i odstaw na 20 minut.
Następnie za pomocą 2 widelców, podziel mięso na włókna, wlej sos BBQ i dokładnie wymieszaj.
W celu przygotowania kanapek, umieść na podpieczonych spodach mięso, na wierzch wyłóż surówkę i drugą połówkę bułki.
Smacznego!
English version
(5 sandwiches)
Ingredients:
1 tablespoon ground cumin
1 tablespoon chili powder
1 tablespoon freshly ground black pepper
1/2 tablespoon paprika
1 tablespoons salt
2 tablespoons cane sugar
700 g pork shoulder
1 cup BBQ sauce
5 hamburger buns, toasted
easy coleslaw
Preparation:
Combine all the seasonings in a small bowl. Rub the spice blend all over the pork and marinate, covered in a refrigerator for about 1 hour.
Preheat the oven to 150 oC.
Place the pork in a roasting pan, and cover with a piece of aluminum foil. Roast for about 2 – 2 1/2 hours or until falling apart. A meat thermometer inserted into the thickest part of the pork should read 80 oC.
Remove the pork from the oven and let stand, covered for 20 minutes.
Using 2 forks, pull the pork to form shreds and place in a large bowl. Pour 1 cup of BBQ sauce into the shredded pork and combine well.
Assemble sandwiches by placing the pork on a half bottom of a bun and topping it with coleslaw. Serve with the other half of the bun.
Enjoy!
Share the post "Kanapki z pulled pork w sosie BBQ / BBQ pulled pork sandwiches"
Źródło:http://karmelowy.pl/kanapki-z-pulled-pork-w-sosie-bbq-bbq-pulled-pork-sandwiches