ßßß

Przygotowanie:Pierś: Mięso umyć , osuszyć oczyścić z błonek.Oprószyć przyprawami z każdej strony.Patelnię grillową posmarować odrobiną oleju położyć mięso , grillować po 3-4 min z każdej strony.Szparagi: Ze szparagów poodcinać zdrewniałe końce , obrać .Związać je sznureczkiem lub złapać gumką.W garnku zagotować wodę , włożyć szparagi , gotować 10-15 min.( Sprawdzić szparagi widelcem , jeśli już w nie wchodzi znaczy że są gotowe).Sos holenderski : W garnku zagotować wodę ( ja użyłam tej po gotowaniu szparagów).Nad gotującą się wodą ubijać trzepaczką żółtka do podwojenie objętości i powstania gęstej piany.Po tym czasie dodać masło ( w kawałku lub uprzednio rozpuszczone) cały czas ubijać.Na koniec dodać śmietankę , sok z cytryny oraz sól i pieprz.(Sos ma mieć konsystencję gęstej śmietany)Na każdy talerz położyć 3 szparagi, polać je przygotowanym sosem obok ułożyć grillowaną pierś ( w całości lub pokrojoną w kawałki).Całość posypać rzeżuchą.SmacznegoPost navigation← Zupka z typu każdy znajdzie potrzebne składniki w swojej kuchni :) Smaczna i zdrowa :)Podobnie przygotowane polędwiczki można kupić w fast-foodzie , można też przygotować samemu w domu.Są pyszne chrupiące i wyraziste w smaku, zioła dodają im oryginalności :) →