ßßß
Składniki :1 pierś z kurczaka1/2 płaskiej łyżeczki Vegety1/2 płaskiej łyżeczki ziół prowansalskich1/2 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanegosól , pieprz do smaku2 łyżki masłałyżka oleju
Pierś z kurczaka płukamy , kroimy w paski o grubości około 0,5 cm . Posypujemy Vegetą , solą – z tą ostrożnie bo Vegeta ją także zawiera , pieprzem,ziołami , czosnkiem , skrapiamy leciutko olejem i odstawiamy na około 30 minut . Po tym czasie rozgrzewamy patelnię , skrapiamy olejem i układamy paski kurczaka , podsmażamy z obu stron – około 5 minut na stronę , po czym wkładamy masło i jak zaczyna się topić , oblewamy-ochlapujemy nim kawałki kurczaka – łyżką . Gotowe. Przekładamy na talerz i polewamy odrobiną masła z patelni . Cudownie proste , pyszne i pasuje dosłownie wszystkim i do wszystkiego 😉