Składniki :pstrągsok wyciśnięty z połowy cytryny2 ząbki czosnkułyżeczka pieprzucytrynowegosól, pieprz2 plasterki masła2 łyżeczki vegety1 łyżeczka ziół prowansalskichPrzygotowanie :Do miseczki wkładam plaster masła, dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, zioła i łyżeczkę soku z cytryny. Ugniatam na jednolitą masę.Pozostały sok z cytryny mieszam z pieprzemcytrynowym.Rybę ( oczywiście dokładnie umytą i osuszoną i pozbawioną głowy - gdyż nie znoszę oka pstrąga po upieczeniu ) nacieram z każdej strony vegetą. Do środka też szczyptę wsypuję.Masę z masłem wklepuję w środek ryby.Sokiem z pieprzemcytrynowym polewam rybę ( skórę).Plaster masła rwę na mniejsze i układam na górze pstrąga.Zawijam folią aluminiową i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10 minut.Po 10 minutach , odwijam folię i pozwalam się rybce dopiec przez kolejne 10 minut.I gotowe :)